Koulutuspalvelu Saarenpää Oy

UNELMISTA TOTTA

Kuvassa vasemmassa kädessä on saavutuksia ja oikeassa tulevaisuuden odotuksia, uusia haasteita ja kokemuksia.

SAAVUTUKSET

OPISKELU

Minä suoritin 8.6.2011 Jyväskylän Yliopiston Kauppakorkeakoulussa MBA-tutkinnon.

Todistusten jakotilaisuudessa juhlapuhuja ilmaisi kauniisti, että MBA –tutkinto on liikkeenjohdon kruunun jalokivi. Tutkinto valmentaa kokonaisvaltaiseen johtamiseen.

Lopputyössäni tutkin yhden yrityksen työssäjaksamisen ja työhyvinvoinnin kehittymistä kolmen vuoden aikana ja laadin johtopäätösten myötä yritykselle työhyvinvointiohjelman.

LENTÄMINEN

Jo aivan pienenä tyttönä katseeni kohosi Marttilankylän taivaalle, kun kuulin lentokoneen äänen. Sydän pamppaillen odotin näkeväni lempisukulaiseni Erkki Mäki-Kalan lentokoneen. Erkki tuli kesäisin Piper Cubillaan Ruotsista kotikonnuilleen. Halusin aina lentokentille ja lentonäytöksiin. Ihailin sitä voiman hallintaa, mitä näytöksissä oli nähtävissä.

Kesällä 95 Matti Rajala opetti minut lentämään. Lensin kaksi ja neljäpaikkaisilla Cessnoilla. Ihailin Matin tapaa psykologisesti käsitellä lento-oppilaitaan niin, että he oppivat luottamaan omiin taitoihinsa, mutta ymmärsivät lentämiseen liittyvät riskit.

Lapsuuden unelmasta tuli totta.

Alexandre Havard Hyvejohtajuus-kirjassaan määrittelee rohkeuden, mitä se on tai ei ole. Rohkeus ei ole pelottomuutta. Rohkeus on mielenlujuutta. Lentäminen vaatii mielenlujuutta, harkintaa ja täsmällisyyttä.

AUTOHARRASTUS

Ford Mustang on päässyt nyt sille kuuluvaan asemaan. Se on sunnuntaiauto, jota hoidetaan ja vaalitaan.

Voimakasmoottoriset ja kauniit autot ovat kääntäneet aina minun pääni. Ajoin kiihdytysajoa jo vuodesta 1988 alkaen, mutta todellinen unelmani täyttyi v. 1990, kun ostimme kauniin sinisen Ford Mustangin. Ensimmäinen kiihdytysajokilpailuni ajoin sillä v. 1991 Alastaron kiihdytysradalla. Voi sitä voiman tunnetta, jonka tunsin allani.

Amerikan auto oli unelma, joka toteutui ennakkoluulottomuudella ja intohimoisella päättäväisyydellä. Kiihdytysajo opetti minusta itsestäni uusia asioita siitä, minkälainen olen ihmisenä. Kiihdytysajo

Birgitta-tytön unelma; ison moottorin ääni ja tunne voiman hallinnasta.

Jo pikkutyttönä ruuvasin paappani Eero Marttilan verstaalla ”mopoa” , pientä polkupyörääni. Paappa opetti tunnistamaan 60-luvun autot ja niiden eri tyypit.

Työyhteisöön haluaisin saada samanlaista yhteis- ja auttamishenkeä, jota kiihdytysajajien keskuudessa on. Jos kilpakumppanin auto rikkoutuu, toiset kilpatiimit auttavat saamaan auton uudelleen kilpailuun mukaan.

TULEVAISUUDEN ODOTUKSET

Yrittäjyyden esikuvana minulla on ollut isovanhempani (mammani ja paappani), Taimi ja Eero Marttila. Heillä oli Marttilan Konepaja. Paapastani sanottiin, että muut tekivät mitä osasivat ja Eero teki mitä halusi. Siinä on tavoitetta. Mamma puolestaan opetti kaksi yrittäjälle tärkeää asiaa: "nuuka" pitää olla eikä takaamaan saa mennä. – Viisaita ajatuksia.

Oma yritys, Koulutuspalvelu Saarenpää Oy, tuo jatkuvia haasteita. Olen persoonallisuus, joka haluaa uusia haasteita. Yrittäjän täytyy osata ennakoida tulevaa ja kehittää omia toimintojaan siten, että pysyy kilpailussa mukana. Yritys tarvitsee menestyäkseen hyvät yhteistyökumppanit. Yhdistämällä useamman toimijan viisaus, saadaan kehittymään hyviä koulutuspalveluja.

MATKUSTAMINEN

Matkailu avartaa. Erilaiset kulttuurit, elämäntarinat ja kielet laajentavat omia ajatuksia ja vähentävät ennakkoluuloja. Uusien kokemusten myötä huomaa, että me kaikki olemme tuntevia ja ajattelevia ihmisiä kulttuuritaustasta riippumatta.

Matkailukohteista mieliinpainuvimpia ovat olleet mm. Vietnam, jossa ihailin ihmisten yritteliäisyyttä ja ystävällisyyttä. Yksi kohde on ollut myös Marokon Marrakech. Siellä pääsi sadunkertojien torilla suoraan mystisten satujen tunnelmaan.

Jokaisessa käymässäni kohteessa tai kohteessa, johon haluaisin matkustaa, on yhteinen piirre, matkan aikana saa oppia uutta ja kokea uusia asioita. Uudet kokemukset muokkaavat elämänkatsomusta ja saavat arvostamaan omaa elämää